South Staffordshire College’s new specialist educational centre

In Brief Client: South Staffordshire College Location: Futures@SCC, South Staffordshire College, Rodbaston Campus Project Value: £1,005,000 Completion Date: February 2015 The Futures building is a new state of art specialised college building for students with complex educational needs and disabilities based on the Rodbaston Campus for South Staffordshire College. The newly designed educational ...
Read more..

Sensitively restored retail space in Burslem

In brief Client: Stoke-on-Trent City Council Location: Burslem, Stoke on Trent Construction Value:  £110,229 Completion Date: May 2015 Form of Contract: JCT Minor Works Building Contract with contractor’s design 2011 (MWD 2011) We were appointed by the Burslem Building Improvement Scheme (Townscape Heritage Initiative phase 3 – THI3) for the restoration and  refurbishment of 2-4 Swan Square, ...
Read more..

Student services transformed into Keele University’s Hub

In Brief Client: Keele University Location: Keele University Project Value: £250K Completion Date: Planning consent approved March 2015. Proposed completion September 2015. This major extension and refurbishment to Keele University’s Student Services Centre within the Tawney Building, will provide crucial additional public space, creating a new expansive environment that delivers a one stop shop ...
Read more..

The Stafford Arms – Access improvements, refurbishment and kitchen extension

Our client required a re-organisation of the internal layout of this grade II listed building to improved access and flow of customers within the pub. The building was listed as a good example of three vernacular cottages. Our proposals included investigations to discover and re-instate a former doorway to the central cottage making this the principal and accessible entrance to the pub. ...
Read more..

Keele University Observatory

 
Read more..

Churnet View Middle School

The school’s existing dining facilities were not large enough to accommodate all students and the narrow serving area limited the flow of pupils being served during the lunch period. We proposed converting a courtyard and a cloakroom area into a new dining room and multipurpose space with a new secondary entrance for extended hours and extracurricular activities. This created a greater demand for ...
Read more..

New hospital atrium at Queen’s Hospital Burton Upon Trent

This project was a feasibility study into the development of the entrance space to form an atrium and a bridge link for the main hospital building to the Treatment Centre at high level which would offer a discrete patient journey to the main ward areas. Within the atrium a reception with a meet and greet lounge, patient transport, toilets and baby change facilities, volunteer’s area, shops and ...
Read more..

New Self Build Family Eco Home

Our clients were fortunate to inherit their redundant large old farmhouse house and plot from relatives. The site is extremely large covering acres of farmhouse surrounding the old 1930’s farmhouse. On first impressions you would assume that it would be an uncontested, perfect spot to extend the existing home or even demolish and rebuild. Unfortunately, not, the family were met with strong ...
Read more..

Extensions & alterations to form kitchen, dining & garden space

This project involved a 1930’s property with a poor quality extension that part covered one of the windows, and a further addition that formed the existing kitchen. We proposed to remove the external wall between the kitchen and dining area at the corner of the existing property, including the bottom of the chimney stack, thus forming the new kitchen diner space to suit the modern living ...
Read more..

Subscribe Here!